Print

FN’s retningslinjer om menneskerettigheder og erhvervsliv

FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv (UN Guiding Principles on Business and Human Rights) blev vedtaget af FN’s Menneskerettighedsråd i juni 2011.

FN’s retningslinjer definerer, hvad regeringer og virksomheder bør gøre for at undgå og håndtere virksomheders negative indflydelse på menneskerettighederne. Retningslinjerne opstiller en klar sondring mellem, hvad der forventes af regeringer, og hvad der forventes af virksomheder. De indeholder også retningslinjer for ”adgang til oprejsning” – nærmere bestemt, hvad man skal gøre, hvis virksomheder alligevel bliver involveret i negativ indflydelse på menneskerettighederne.

FN’s Retningslinjer giver alle virksomheder - små som store - en opskrift på, hvad der kræves, for at respektere menneskerettighederne. Retningslinjerne repræsenterer den globale standard for forventet adfærd på dette område og er gældende for alle virksomheder i alle situationer.

Denne vejledning fokuserer på, hvad der forventes af virksomhederne.

Her kan du finde FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv.

I FN’s interpretive guide kan du læse mere om hvordan du som virksomhed skal forstå og fortolke FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv.

Hjælp os med at forbedre CSR Kompasset.

Vi håber, at du vil deltage i en kort undersøgelse, der kan hjælpe os med at forbedre CSR Kompasset.

Spørgeskemaet åbner op i et nyt vindue, så du kan vente med at udfylde det til du forlader CSR Kompasset.