Print

Orden i eget hus

Virksomheder bør selv leve op til de krav, som de stiller til deres leverandørers samfundsansvar.

Virksomheder forventes at udvise nødvendig omhu (due diligence) i arbejdet med samfundsansvar. Det gælder både i forhold til virksomhedernes egen forretning og i forhold til virksomhedens forretningspartnere. Sidstnævnte kan både være relationer downstream, som fx underleverandører og medarbejdere, men det kan også være upstream, som fx investorer, kunder, opkøbere mv.

CSR-kompasset hjælper din virksomhed med at udvise den nødvendige omhu i arbejdet med ansvarlig leverandørstyring. Fremgangsmåden i CSR Kompasset kan dog også bruges i forhold til andre forretningspartnere.

Virksomheder skal også selv leve op til de krav, som de stiller til deres forretningspartneres samfundsansvar.

Virksomheder skal med andre ord have politikker og processer, der dels kan hjælpe med at udpege de områder, hvor virksomhederne risikerer at have en negativ indflydelse på CSR-principper og derved ikke leve op til internationale principper for samfundsansvar, dels hjælper virksomhederne med at forebygge og afbøde en eventuel negativ indflydelse – og endelig støtter virksomhederne i at redegøre for deres indsats.

Du kan læse mere om virksomhedens nødvendige omhu i forhold egen forretning under Virksomheden skal have orden i eget hus.

CSR

 

Hjælp os med at forbedre CSR Kompasset.

Vi håber, at du vil deltage i en kort undersøgelse, der kan hjælpe os med at forbedre CSR Kompasset.

Spørgeskemaet åbner op i et nyt vindue, så du kan vente med at udfylde det til du forlader CSR Kompasset.